Zsemlemorzsa házilag
Írta: Mária | 2013-02-01

Bizonyára mindenkinél előfordult már, hogy otthon a megmaradt kenyér megszáradt, mert másnap frisset vásárolt.
Ez nálunk is rendszeresen előfordul.
Íme egy egyszerű tipp, hogy ne kelljen kidobni a száraz kenyeret.
Zsemlemorzsa házilag:
1., A kenyeret vágd fel apró kockára, és tedd akkora tepsibe, hogy tudjon szellőzni. 1-2 napig tedd radiátorra vagy valamilyen hőforrás közelébe, hogy teljesen ki tudjon száradni.
2., Ha kiszáradt, kávédarálóval daráld le.
3., Szitáld le, és a fennmaradt nagyobb darabokat újból daráld le, amíg el nem fogy.
4., Kész a házilag készült zsemlemorzsa, és így egy morzsa sem vész kárba. :)
Tudom, hogy sokan azt gondolják most, hogy ez nem egy olyan mértékű tipp
amivel hatalmas összeget lehet megtakarítani hiszen a zsemlemorzsa ára
még nincs az egekben :) Az igazság az , hogy nem sok munkával jár,
és a mai világban ahol minden "falatért" keményen meg kell dolgozni,
véteknek tartom kidobni a fennmaradt kenyeret...
Remélem hasznosnak találjátok és sokan fogtok otthon készíteni zsemlemorzsát! :)